Interesējoties par hennas pastas pagatavošanas recepti, Tu, visticamāk, internetā atradīsi lērumu variantu un nianšu. Neviena no pieejamajām receptēm nav vienīgā pareizā vai nepariezā – cik “pavāru”, tik recepšu. Ar laiku Tu atradīsi savu iemīļotāko!
Šeit piedāvāju savu favorīti ar nosaukumu “Viss ģeniālais ir vienkāršs”;)
Izejvielas:
- Jamila vai Rajastani Hennas pulveris 100g
- 4-6 citronu sula
- Tējkarote pūdercukura
- Ēteriskās eļļas: rozmarīns, tējas koks ( šīs abas ir “must have”, jo palīdz atvērt ādas poras hennas krāsvielai), kā trešo izvēlies sev tīkamāko aromātam: lavanda, kajaputs vai ģerānija u.c.
- Plastmasas, stikla vai koka trauks un karote maisīšanai
- Laba oma!
- Caur smalku sietu plastmasas, māla vai stikla traukā iesijā hennas pulveri+pūdercukuru+citronu sulu. Visu kārtīgi samaisi. Jāiegūst vijīga, taču ne šķidra, konsistences masa. Ja jūti, ka ar 4 citronu sulu būs par maz, uzmanīgi un pamazām pielej vēl citronu sulu (derēs arī čefīrs, sauss sarkanvīns);
- Trauku ar iegūto masu noslēdz un atstāj siltas istabas temperatūrā no 22 grādiem “savilkties” uz 18-24h;
- Pēc nostāvēšanās laika pievieno ēteriskās eļļas kā primāro izvēloties rozmarīnu (ap 10ml), tad tējaskoku (5-10ml), pārējās pēc gaumes smaržai. Ieteicamās eļļas smaržai – lavanda (5ml), kajaputs (5ml), ģerānija (2 pilieni). Noteikti nelietot – valriekstu, citrusu, piparu, krustnagliņu ētersikās eļļas. Eikalipta ētersikā eļļa nav ieteicama spēcīgās smaržas dēļ;
- Eļļu “kokteili” iemaisa masā un atstāj vēl uz 1-2h siltas istabas temperatūrā;
- Iegūto masu sapilda lielajā hennas pildīšanas konusā un tad sapilda mazajos konusiņos;
- Svaigus konusiņus es ledusskapī parastu uzglabāju max 1 nedēļu. Vislabāk jau uzreiz ielikt saldētavā.
Sekojot šai saitei redzēsi kā jāgatavo konusiņi: https://christiaan-prins.squarespace.com/henna-lounge/2013/01/29/roll-your-own
Cik daudz mazos konusiņus var sapildīt, ja sagatavo masu no visa (100g) pulvera?
Labdien, no 100g pulvera var pagatvot14-16gab. mazos konusiņus.
Maija
Labdien!
Runā,ka henna nemīl aukstumu-kā gan turēšana ledusskapī iet kopā ar šo apgalvojumu? Vienkārši zinkāre.
Par eļļām-tās vajadzīgas tikai tam,lai neizžūst massa,pareizi? Tad var likt tikai tējas koka un piemēram, nedaudz kokosriekstu?
Paldies!
Turēšana saldētavā ir paredzēta tam, lai henna varētu tikt uzglabāta gadu( ja tas ir nepieciešams) , it īpaši ja tās ir daudz. Sasaldējot tiek iekonservēta hennas lousona aktīvā viela, kas atkūstot vienu reizi ir nemainīgi iedarbīga. Sasaldējot atkārtoti – īpašības pakāpeniski zūd. Eļļas tiek pievienotieas, lai hennas aktīvās krāsojošās vielas ieddarbība tiktu pastiprināta, eļļas atver ādas poras un ļauj labāk pigmentam iekļut virsādas dziļākajos slāņos. Ne visas eļļas drīkst likt pie hennas. http://www.hennapage.com variet pavērties kādas eļļas iesaka.